man | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Marleen: ‘Eigenlijk deed het er niet toe wie het initiatief nam, we kwamen allebei in een achtbaan te zitten. Ons leven stond op zijn kop’

 

Hoe kan ik de scheiding verwerken?

Uw leven kan wel een rollercoaster lijken bij een echtscheiding. Misschien herkenbaar: hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar continue af en de emoties vliegen alle kanten op. En gewone normale dingen kunnen u soms ineens teveel worden. Die romantische film op televisie. Of uw speciale liedje op de radio. Maar intussen gaat het leven verder gewoon door alsof er niks gebeurd is. Uw werk, kinderen en andere dingen blijven tenslotte ook uw aandacht vragen. Vaak is het een hectische tijd, met weinig ruimte voor het verwerken van uw verdriet en boosheid.

Het is heel persoonlijk hoeveel verwerkingstijd u nodig heeft. Elke scheiding is anders, een ieder zal op zijn eigen manier de scheiding verwerken. Iemand kan bijvoorbeeld de scheiding al beginnen te verwerken op het moment dat ze voor het eerst aan scheiden denken. Die neemt dan in stilte al afscheid van het huwelijk. Dat kan soms ook al voordat het onderwerp überhaupt met de partner is besproken. Heeft iemand de scheiding echter totaal niet zien aankomen, dan wordt het meestal een heel ander verhaal. Door deze onverwachte klap duurt het proces om de echtscheiding te verwerken vaak veel langer.

Globaal duurt het meestal tussen de twee en vijf jaar om een nieuw leven weer op de rit te hebben.

Scheiding verwerken: hulp biedt uitkomst

Voor de meeste mensen is een echtscheiding vaak een uiterst stressvolle gebeurtenis. Dat zien wij in onze dagelijkse praktijk. Het gehele proces wordt zelfs vaak vergeleken met het overlijden van een partner. Uit onderzoek* blijkt dat met name woede, pijn en machteloosheid de boventoon voeren. Uw karakter, uw ervaringen in het verleden en de steun die u uit uw omgeving krijgt, beïnvloedt bovendien het traject om de scheiding te verwerken.

Professionele begeleiding kan u helpen om uw leven weer op de rit te krijgen. Bedenk dat u zich er absoluut niet voor hoeft voor te schamen om hulp te zoeken, u staat hierin niet alleen. Vele anderen schakelen een professional om dit proces te bespoedigen. Een echtscheiding verwerken gaat immers echt niet vanzelf en heeft tijd nodig. Voor professionele hulp kunt u uit een aantal mogelijkheden kiezen:

– Met hulp van de huisarts
– Met hulp van een psychiater
– Met hulp van een mediator
– Met hulp van een coach

Als u nog twijfelt, is het bezoeken van een online forum over scheiden misschien een minder grote stap voor u. Of misschien past een zelfhulpgroep of een praatgroep meer bij u. Als uw sociale netwerk niet zo groot is, kunnen (online) gesprekken met mensen die in dezelfde situatie zitten al een hele troost zijn.

  • machteloosheid
  • woede
  • pijn
  • onzekerheid
  • eenzaamheid
  • berusting

Welke emoties spelen er?

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Willie Godschalk | De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 26 66 86 66  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen