Slide geef je kinderen geen vechtscheiding cadeau | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Scheiden en kinderen: geef ze geen vechtscheiding cadeau!

1 juni is het de Internationale Dag van het Kind. Een dag die wereldwijd wordt gevierd. Deze dag is in 1954 door de Verenigde Naties in het leven geroepen. Met als doelstelling om alle kinderrechten actueel te houden, het onschuldige karakter van kinderen te vieren en om actie te ondernemen voor het welzijn van elk kind op aarde. 

Kinderen in een scheiding

Met het welzijn van kinderen gaat het vaak mis bij een scheiding, zeker als er sprake is van een vechtscheiding. Voor de volwassenen is een scheiding al een moeilijke situatie, maar kinderen zijn het meest kwetsbaar in dit proces. Want hoe oud ze ook zijn, een scheiding heeft voor hun de grootste gevolgen. In de praktijk blijkt dat steeds meer kinderen worden de dupe van een vechtscheiding. Dat wilt u toch niet voor uw kinderen? Geef daarom het goede voorbeeld. Vraag uzelf af hoe u wilt dat de kinderen later op de scheiding terugkijken. Dat de spanningen en ruzies tussen hun ouders onuitwisbaar in hun geheugen staan of dat ze het fijn vinden dat u het zo goed heeft aangepakt? Kinderen krijgen meer mee van een scheiding dan u denkt. U bent verantwoordelijk voor het welzijn van uw kinderen, dus bescherm ze en voorkom ten alle tijden een vechtscheiding! De komende weken geven wij u allerlei tips om u hiermee te helpen.

Als je mijn vader beledigt, dan voelt het alsof je mij ook beledigt”

Rachel, 13 jaar

3 tips om een vechtscheiding te voorkomen

1. Verdiep je in de wereld van scheiden.

Als je voor het eerst met een scheiding te maken krijgt, dan weet je vaak niet wat er allemaal op je afkomt. Een goede voorbereiding op het scheidingsproces is dan de 1ste stap. Ga dus kennis vergaren. Wat zijn de gevolgen? Hoe gaat u het aanpakken? Welke professionele hulp gaat u zoeken? Op onze website vindt u over alle onderwerpen veel informatie.

2. Leg de schuld niet bij de ander

Waarschijnlijk verschilt u van mening waarom u gaat scheiden. Door alle emoties wordt de schuld vaak alleen bij de ander neergelegd.  Doe dit niet. U gaat elkaar alleen maar verwijten lopen maken met als gevolg dat u ook geen respect meer voor elkaar heeft. Dat lost niets op.

3. Geef elkaar de ruimte

Geef elkaar de ruimte, zeker als u nog onder 1 dak woont. In zo’n situatie kan de vlam makkelijker in de pan slaan. Ga bijvoorbeeld om en om het weekend weg, dat creëert voor beide rustmomenten. En zo leert u allebei ook om los te laten.

Blijf ons volgen voor meer tips!

Open brief Villa Pinedo

Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen in Nederland te maken met een scheiding. In de praktijk blijkt maar al te vaak dat er tijdens en zeker ook na dit proces te weinig aandacht bestaat voor de gedachten en gevoelens van kinderen. Om hier verandering in te brengen heeft Stichting Villa Pinedo samen met jongeren een open brief opgesteld. Deze open brief moet volwassenen bewust maken wat er in het hoofd en hart omgaat van kinderen tijdens het scheidingsproces. Lees gedeeltes uit de open brief met ons mee:

Alles wat veilig en vertrouwd was wordt ineens anders. Veel van ons moeten verhuizen, naar een andere school, wennen aan jullie nieuwe liefdes en in het ergste geval 1 van de ouders heel erg missen. En dat doet pijn.

Weten jullie wel hoeveel verdriet we soms stiekem hebben? Als we de boodschapper moeten zijn. Als we moeten luisteren naar de gemene dingen die jullie over elkaar zeggen. Als we zien dat jullie elkaar negeren waar we bij zijn.

Dus mogen we jullie een paar dingen vragen?

->   Laat ons alsjeblieft geen kant kiezen
->   Maak geen ruzie waar we bij zijn
->   Zeg geen slechte dingen over elkaar tegen ons
->   Geef ons tijd om te wennen aan de nieuwe situatie
->   Luister echt naar wat we te zeggen hebben
->   Geef ons de ruimte om van jullie allebei te houden

Namens alle jongeren van Villa Pinedo

Lees hier de gehele open brief

Meer nieuws over dit thema

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Willie Godschalk | De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 26 66 86 66  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen