Slide Vakantie tijdens en na je scheiding | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Op vakantie na of tijdens de scheiding

De zomervakantie komt eraan. Wat zijn uw plannen dit jaar? Lekker thuis blijven en leuke uitstapjes maken met de kinderen? Of neemt u liever het zekere voor het onzekere en gaat u de zon opzoeken in het buitenland? Wij horen de zee al ruisen, u ook? Wat uw plannen ook zijn, als je gescheiden bent komt er net iets meer bij kijken om alles geregeld te hebben voordat je de koffers echt kunt pakken. Daarom deze maand aandacht voor de zomervakantie met allerlei tips voor een onbezorgde tijd!

5 tips voor een heerlijke tijd

1. Maak duidelijke afspraken

In het ouderschapsplan staan de afspraken die jullie als ouders hebben gemaakt over de kinderen. Zoals over financiële zaken en de omgangsregeling. Hieronder valt ook de afspraak hoe er met de (zomer)vakanties wordt omgegaan. Omschrijf de afspraken duidelijk in het ouderschapsplan. Hoe duidelijker omschreven des te minder kans op conflicten. Heeft u nog geen uitgewerkt ouderschapsplan omdat u bijvoorbeeld nog midden in het scheidingsproces zit? Neem er ook in op dat jullie als ouders ieder jaar in bijvoorbeeld de maand januari de vakanties voor dat jaar met elkaar afstemmen.

2. Stem alles duidelijk af

Bespreek samen als ouders de bestemming van de vakantie. Wat willen de kinderen? Wat wil ik? Wat wil de andere co-ouder? Kinderen vinden het ook erg leuk om betrokken te zijn bij het plannen van de duur en bestemming van de vakantie, maar hou wel zelf de regie. Spreek ook duidelijk met elkaar af, wie welke kosten van de vakantie betaalt. En neem als overweging mee dat kinderen drie weken achter elkaar bij de ene ouder als heel lang kunnen ervaren met een enorm gevoel van heimwee. Vaak willen ze in elk geval een deel van de vakantie ook gewoon thuis zijn, of even acclimatiseren voordat de school weer begint.

3.  Maak een planning

Maak ruim van te voren een planning met de andere co-ouder. Wanneer zijn de kinderen bij de ene ouder en wanneer bij de andere. Bedenk dat kinderen geen zes weken in het buitenland willen en hoeven te zitten. Vaak is dat gewoon teveel en bovendien vermoeiend en kostbaar. Een vakantieplanning is de basis waar u op terug kunt vallen en geeft duidelijkheid en rust. En natuurlijk kan men in onderling overleg altijd nog flexibel zijn en de planning aanpassen als dat nodig is.

4. Nieuwe partners

Als er nieuwe partners in het spel zijn, bespreek dan als ouders of het acceptabel is, dat de nieuwe partner (en eventuele kinderen van deze nieuwe partner) mee gaan op vakantie. En vraag de kinderen wat zij hiervan vinden! De nieuwe partner doet er in ieder geval verstandig aan om zich terughoudend op te stellen. Kinderen willen voor alles exclusieve aandacht van hun ouder hebben.

5. Regel de benodigde documenten

Gaat u naar het buitenland op vakantie? Regel –naast een geldig paspoort, visum, ziektekostenverzekering en reisverzekering voor de kinderen- ook de volgende formulieren tijdig om onnodige vakantiestress te voorkomen:

Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland
• Recent uittreksel gezagsregister *
• Recent uittreksel BRP (was GBA) *
• Geboorteakte *
• Kopie paspoort toestemming gevende ouder
• Eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang
• Eventueel het ouderschapsplan
• Eventueel kopie retourticket van het kind

Informeer ook bij het consulaat of de ambassade van het betreffende vakantieland hoe zij met alleenreizende ouders met kinderen omgaan. Soms zijn er nog aanvullende documenten nodig.

* Deze documenten mogen maximaal 3 maanden oud zijn

Ook tips?

Heeft u zelf nog tips? We horen ze graag. In de andere artikelen deze maand zullen we nog tips geven vanuit de situatie van de alleenstaande ouder en vanuit de situatie van het kind. Blijf ons dus volgen!

Meer nieuws over dit thema

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Willie Godschalk | De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 26 66 86 66  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen