man | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Mediation

Denkt u er samen over na om te gaan scheiden of heeft u misschien al de beslissing genomen om te gaan scheiden? Mediation helpt u om een nieuwe toekomst op te bouwen: met of zonder elkaar. U raakt met behulp van onze deskundige begeleiding met elkaar in gesprek. Ook werken we met elkaar stapsgewijs aan oplossingen en afspraken. Mediation heeft als doel om tot een onderlinge oplossing te komen die voor u beiden het meest optimaal is.

Mediation heeft zijn meerwaarde bewezen in de volgende situaties:
– Als de vraag speelt of u wilt scheiden of niet
– Als één van u beiden zegt: ik wil scheiden
– Wanneer één van u beiden zegt: ik wil niet scheiden
– Als u de echtscheiding samen wilt regelen

Hoe werkt het bij de Scheidingsplanner Nijmegen en Apeldoorn?

U komt voor een kennismakingsgesprek samen bij ons op kantoor. Tijdens dit gesprek komen uw vragen aan de orde en bespreken we wat wij voor u kunnen betekenen. Zo krijgt u een goed beeld van onze begeleiding en aanpak. Wanneer u besluit om ons in te schakelen, begeleiden wij u verder in het gehele echtscheidingstraject. In het proces komen onder meer alle belangen aanbod en hoe we het vertrouwen en de balans kunnen herstellen. Om zo met elkaar tot een oplossing te komen.

Na het tekenen van de opdrachtbevestiging beginnen de gesprekken. in de gesprekken krijgt ieder de tijd om zijn verhaal te vertellen. Op deze manier kunnen we de kern van de problemen vaststellen. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie hoeveel gesprekken er nodig zijn. Communicatie die is vastgelopen kunnen we tezamen weer op gang brengen. Ook onderzoeken we met elkaar waar het ieder werkelijk om gaat. Indien nodig kunnen we ook met ieder apart spreken en daarna gezamenlijk weer verder aan tafel gaan. Eventueel kunnen wij opdrachten als huiswerk meegeven ter voorbereiding van het volgende gesprek. Van elke bijeenkomst maken wij een kort verslag.

Voordelen van mediation

In de mediationgesprekken zoeken we met elkaar naar oplossingen waar u beiden vrede mee kunt hebben. Oplossingen die puur praktisch zijn, maar die tevens gericht zijn op verbetering van de onderlinge communicatie. Hierbij wordt altijd getoetst of de oplossingen ook daadwerkelijk haalbaar zijn.

Voordelen:
– Behoud of zorgvuldige beëindiging van de relatie
– De snelheid en daardoor beperking van de kosten
– Focus op de toekomst en niet op het verleden
– Deskundige, onpartijdige begeleiding met een informeel karakter

Vervolgfase van uw mediationtraject

Zodra het duidelijk is waar het bij ieder van u omgaat, beginnen we met de volgende fase. We bepalen met elkaar wat belangrijk voor de toekomst is en we werken samen opbouwend aan mogelijke oplossingen. Alle belangen komen zoveel mogelijk terug, wij helpen u hierbij en volgen de voortgang. Bovendien krijgt u de ruimte om zorgvuldig beslissingen te nemen. Bent u er met elkaar uit, dan worden de beslissingen in de vaststellingsovereenkomst vastgelegd. Heeft u beiden de overeenkomst getekend, dan zijn de gemaakte afspraken voor alle partijen bindend.

Bij een echtscheiding, wordt er geen vaststellingsovereenkomst maar een convenant door ons opgesteld. In het convenant wordt in juridische taal neergeschreven wat u heeft afgesproken. Het convenant wordt juridisch getoetst door de advocaat uit ons team. We bespreken het convenant samen met u. Indien nodig beantwoorden wij nog uw vragen en lichten wij nog onderwerpen toe. Bent u beiden akkoord dan wordt het convenant ondertekend.

Het convenant wordt na de ondertekening door de advocaat uit ons team naar de rechtbank gestuurd. De rechter zal dan de uitspraak doen. Hierna wordt uw echtscheiding bij de registers van de burgerlijke stand ingeschreven. Dan is de echtscheiding een feit geworden. Gemiddeld duurt een traject duurt circa 4 tot 12 maanden, afhankelijk van de complexiteit van de scheiding, uw beslissingssnelheid en de afwikkeling bij de rechtbank.

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Willie Godschalk | De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 26 66 86 66  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen