man | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

André: Het ging allemaal redelijk goed, tot het op de geldzaken aan kwam

Financieel advies bij scheiding

Een echtscheiding geeft veel onzekerheid voor de financiële toekomst. Dat zorgt vaak voor veel onrust. Onze ervaring is, dat 80% van de scheidingsproblemen over geld gaat. Daarom is bij een scheiding financieel advies absoluut noodzakelijk.

In onze dagelijkse praktijk blijken de meest belangrijkste vragen te zijn wat de hoogte van de alimentatie is, of u in het huis kunt blijven wonen en wat u elke maand overhoudt om de boodschappen te kunnen doen. In deze moeilijke en onrustige tijd heeft u op deze vragen vaak niet zelf 1-2-3 een antwoord. Daarnaast spelen het pensioen, het eventuele vermogen of schulden en bovenal het belang van de kinderen een grote rol.

Voordelen van financieel advies bij scheiding

Een financieel specialist in scheidingen toetst altijd de afspraken aan de alimentatienormen en aan de wet. En wat nog veel belangrijker is: hij/zij onderzoekt op welke manier uw wensen het beste ingevuld kunnen worden. Zo krijgt u een goede basis om in de gesprekken met uw partner de juiste afspraken te maken. En krijgt u inzicht in uw nieuwe (financiële) toekomst.

Voordelen:
– Na de scheiding de financiële positie duidelijk in beeld
– Financieel en fiscaal advies wordt in een persoonlijk plan samengevat
– Vlotte en kostenbesparende afwikkeling
– Deskundige begeleiding met een informeel karakter

Hoe werkt het bij de Scheidingsplanner?

U komt voor een eerste kennismaking samen of alleen bij ons op kantoor. Tijdens dit kennismakingsgesprek komen uw vragen aan de orde en lichten wij toe wat wij voor u kunnen betekenen. Zo krijgt u een beeld van onze begeleiding en aanpak. Als u besluit om ons in te schakelen, begeleiden wij u verder tot na de scheiding.

Na het tekenen van de overeenkomst, starten we het traject met het in kaart brengen van de belangen van u beiden. Het Scheidingsplan® is de leidraad van uw begeleiding. Op basis van dit plan wordt u meegenomen in alle onderwerpen van uw scheiding. We nemen in uw persoonlijke plan die onderwerpen op die op u en uw partner van toepassing zijn.

Uw wensen, de wet en de alimentatienormen zijn het startpunt voor de berekeningen. Wij zoeken wij naar maatwerkoplossingen voor uw situatie op basis van uw financiële documentatie. En wij nemen u hierbij alles uit handen. Wij begeleiden niet alleen het proces, maar helpen wij u ook met concrete oplossingen. Door het Scheidingsplan is uw hele scheiding in één oogopslag voor u helder en duidelijk, we bespreken namelijk alles in begrijpelijke taal. Het Scheidingsplan geeft u een persoonlijk en glashelder inzicht en helpt u bewuste beslissingen te nemen.

Vervolgfase van uw echtscheidingstraject

Wij sturen u uw persoonlijk Scheidingsplan toe, zodat u tijd heeft om het eerst zelf te bestuderen. Daarna gaan we met elkaar om de tafel om het plan te bespreken. In dit gesprek beantwoorden wij nog openstaande vragen en lichten wij de onderwerpen toe.  Zijn er nog verschillen in de standpunten van u en uw partner, dan gaan wij met u op zoek naar oplossingen waar u zich beiden in kunt vinden. U bent tenslotte degene die uiteindelijk de beslissingen moet nemen. Zodra er overeenstemming is bereikt over de onderwerpen in het Scheidingsplan, worden de gemaakte afspraken door ons vertaald naar een convenant. In een convenant staat in juridische taal beschreven wat u heeft afgesproken. Het convenant wordt door de advocaat uit ons team juridisch getoetst en met u besproken.

Het convenant wordt, na ondertekening door de advocaat uit ons team, naar de rechtbank gestuurd. Vervolgens doet de rechter de uitspraak. Hierna wordt uw echtscheiding bij de registers van de burgerlijke stand ingeschreven. Dan is de echtscheiding een feit geworden. Gemiddeld duurt een traject circa 4 tot 12 maanden, afhankelijk van de complexiteit van uw scheiding, uw beslissingssnelheid en de afwikkeling bij de rechtbank.

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Willie Godschalk | De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 26 66 86 66  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen