man | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Hoe kan ik de echtscheiding regelen?

Het is belangrijk om de scheiding professioneel te laten begeleiden om alle zaken zorgvuldig te kunnen regelen. Tenslotte moet u keuzes gaan maken en beslissingen gaan nemen die uw nieuwe toekomst vorm gaan geven. Denk bijvoorbeeld aan de woning, de alimentatie en de zorg voor de kinderen. De afspraken die gemaakt gaan worden, moeten dus in de praktijk ook echt gaan werken.

Uit een onderzoek* onder gescheiden mensen blijkt dat het inschakelen van professionele hulp door ruim driekwart van de ondervraagden noodzakelijk wordt geacht.

Er is veel keuze in professionele begeleiding bij een echtscheiding. Maar welke hulp past nu bij u? Dat is ten eerste heel erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. En welke belangen er bij u voorop staan. Wij hebben alle keuzemogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

  • helemaal mee eens
  • grotendeels mee eens
  • grotendeels mee oneens
  • geen/andere mening

Professionele hulp is noodzakelijk

Scheiding regelen: Mediation

Als u en uw partner graag in onderling overleg de echtscheiding willen regelen, kunt u een mediator overwegen. Een mediator begeleidt de gesprekken tussen u en uw partner en is onpartijdig. Op deze wijze kunt u tot oplossingen komen, die in uw beider belang zijn. Veel mediators werken samen met een advocaat, zodat u die niet apart hoeft in te schakelen.

Een paar voordelen van mediation zijn:
– U komt er samen uit
– Dingen worden uitgesproken
– Sneller en goedkoper dan ieder een eigen advocaat

Lees meer over mediation.

Scheiding regelen: Advocaat

Een advocaat regelt uw echtscheiding vaak met name op juridisch vlak. U moet over het algemeen zelf afspraken maken over bijvoorbeeld de kinderen en de alimentatie.  Vervolgens bespreekt de advocaat alleen met u welke afspraken er in het verzoek tot echtscheiding moeten komen te staan. Zodra dit verzoek compleet is, wordt dit naar de rechtbank gestuurd. U heeft de keuzen om een gezamenlijke advocaat te nemen of om ieder een eigen advocaat in te schakelen.

Kiest u voor ieder een eigen advocaat, dan behartigt uw advocaat alleen uw belangen. Over het algemeen duurt de scheiding langer en zijn de kosten veel hoger bij het inschakelen van een (eigen) advocaat.

Scheiding regelen: Scheidingsbemiddelaar

Een scheidingsbemiddelaar kan over het algemeen uw gehele echtscheiding regelen. Afhankelijk van zijn/haar expertise, kan daar in meer of mindere mate ook het gehele financiële vraagstuk worden meegenomen. Wel worden altijd de algemene vraagstukken besproken en komen de emoties die spelen aan bod. Ook wordt er een ouderschapsplan voor de kinderen gemaakt en een boedelverdeling opgesteld. Als u voor een scheidingsbemiddelaar kiest, heeft u over het algemeen geen eigen advocaat nodig.

Een aantal voordelen van een scheidingsbemiddelaar zijn:
– Er wordt een omgangsregeling voor de kinderen afgesproken
– Onderling wordt de hoogte van de alimentatie besproken
– Er samen uitkomen
– Sneller en goedkoper dan ieder een eigen advocaat

Scheiding regelen: De Scheidingsplanner

Bij het regelen van een scheiding komt veel meer kijken dan alleen de juridische zaken, de kinderen en de alimentatie. Er spelen veel  financiële vraagstukken, zoals wie blijft er in de woning wonen, wat wordt het inkomen na de scheiding, uw pensioen enzovoorts. De Scheidingsplanner is een onafhankelijk financieel adviseur gespecialiseerd in echtscheidingen en kijkt naar uw totale financiële plaatje, ook fiscaal én juridisch. Maar omdat een scheiding niet alleen om cijfers draait, komen ook de emoties bij ons aan bod en is onze begeleiding gestoeld op mediation.

 Voordelen Scheidingsplanner
– Alle voordelen van mediation mét inzicht in uw nieuwe financiële toekomst
– U wordt het samen eens en komt er samen uit
– Uw scheiding ook fiscaal geregeld
– Sneller en goedkoper dan ieder een eigen advocaat

Kortom, een complete scheidingsaanpak met alle begeleiding onder één dak. De Scheidingsplanner helpt u door het hele traject en neemt u alles uit handen. Het startpunt is overleg in een informele en open sfeer, met persoonlijke aandacht voor uw situatie en voor elkaars meningen en emoties. De begeleiding is gericht op het bereiken van de gewenste oplossing, met afspraken die in de praktijk ook echt gaan werken. Zodat u later kunt zeggen ‘we hebben het allemaal goed geregeld’.

Grootste verschillen tussen mediator, advocaat en Scheidingsplanner

Voor uw gemak hebben we het overzicht met de grootste verschillen van de National AdviesBalie (echtscheidings-wijzer.nl) overgenomen en aangevuld met de werkwijze van de Scheidingsplanner.

Overzicht verschillen advocaat, mediator en Scheidingsplanner | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Willie Godschalk | De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 26 66 86 66  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen