man | Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Echtscheiding ondernemer

Het is algemeen bekend dat één op de drie huwelijken in een echtscheiding eindigt. Maar wist u dat bij ondernemers is dat zelfs één op de twee is? Als er bij een echtscheiding een eigen onderneming in het spel is, wegen natuurlijk het zakelijke en het financiële gedeelte extra zwaar. Dit alles maakt de scheiding ook veel complexer. Schakel als ondernemer dus altijd een financieel expert in die gespecialiseerd is in echtscheidingen én die alle kennis in huis heeft op het gebied van ondernemingen om uw echtscheiding te regelen.

Wat zijn de gevolgen van een echtscheiding & eigen onderneming

Voor een eigen onderneming kan een echtscheiding grote zakelijke gevolgen hebben. Wanneer partners een onderneming delen, dan is het de vraag wie het bedrijf gaat voortzetten. De continuïteit van het bedrijf kan bovendien in gevaar komen, wanneer men een partner moet uitkopen. Veel ondernemers zijn vaak getrouwd op huwelijkse voorwaarden, bijvoorbeeld ter bescherming van privé-bezit. In de voorwaarden kan echter een verrekenbeding zijn opgenomen, die verwarring kan geven over hoe nu om te gaan met de waarde van het bedrijf bij een echtscheiding. En wat als u misschien een andere verdeling wenst dan de huwelijkse voorwaarden voorschrijven? Hoe zit het dan met de fiscale onderwerpen?

In het totale vraagstuk moet duidelijk worden hoe de verrekening van bezittingen moet plaatsvinden:
– Hoe wordt de waarde verdeeld als een partner het startkapitaal heeft geleverd?
– Hoe zit het met de waardering van de onderneming?
– Wat gebeurt er met het bedrijfspand of de privéwoning?
– Wat zijn de fiscale consequenties van een eventuele uitkoop?
– Wat zijn de gevolgen voor het pensioen in eigen beheer?

En natuurlijk spelen er nog allerlei andere zaken mee die sowieso bij een echtscheiding geregeld moeten worden. Zoals bijvoorbeeld de alimentatie, een ouderschapsplan, verzekeringen enzovoorts.

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn is een financieel specialist die u een glashelder inzicht geeft in de financiële stand van zaken voor en ná de scheiding. En deskundige oplossingen voor ingewikkelde financiële problemen bedenkt. We werken in opdracht van beide partners, maar ook op verzoek van één van hen. Een groot voordeel is dat men één adres heeft voor de totale begeleiding van de gehele procedure. Dit zorgt voor:

– Minder kans op moeizame, langlopende en kostbare procedures
– Minder zorgen en frustratiespar
– Meer gemak en besparing van tijd en geld

Waarom de Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

Willie Godschalk | De Scheidingsplanner Nijmegen & Apeldoorn

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 06 – 26 66 86 66  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen